19 січня 2024

Незламні кіборги

 Ця війна змінила багатьох,

Ця війна змінила Україну,

Кіборги. Донецьк. Аеропорт.

Що перетворився на руїну.

З метою військово-патріотичного виховання, вшанування подвигу військовослужбовців, добровольців та волонтерів, які обороняли Донецький аеропорт від російського агресора, наказом Міністра оборони України щорічно 20 січня відзначається День вшанування захисників Донецького аеропорту.

Бої за Донецький аеропорт – одні з найзапекліших у війні на сході України. Понад 242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійських бойовиків, затято відстоюючи рідну землю. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисники терміналів отримали почесне ймення «КІБОРГИ».

Бібліотека-філія № 2 ЦБС для дорослих приєдналася до цієї дати та підготувала віртуальну виставку-шану «Незламні кіборги». Бажаючі можуть отримати короткі відомості про захист аеропорту, побачити світлини спаплюженого летовища, а також ознайомитися з книгами про бій за Донецький аеропорт, які можна знайти у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар