27 червня 2024

День Конституції України

Щороку 28 червня українці відзначають державне свято – День Конституції України. Це одна з найважливіших подій в історії країни, оскільки свято пов’язане з прийняттям Конституції України – основного закону держави. Він визначає Україну як суверенну, незалежну, демократичну, соціальну, правову державу, а також гарантує захист прав і свобод громадян.

Історія сучасної української Конституції розпочалася в ніч на 28 червня 1996 року. Тоді, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада України ухвалила та ввела в дію Конституцію України.

В умовах війни свято набуває особливого значення, адже демонструє незламність нашого народу та незалежність нашої країни, яку у важких боях відстоюють наші мужні українські воїни.

День Конституції України – це не лише свято, а й нагадування про значущість прав і свобод кожного громадянина. Він закликає українців брати активну участь у житті своєї країни, дотримуватися законів, боротися за справедливість і захищати власні конституційні права та свободи.

З нагоди цього свята Юнацька бібліотека презентує тематичну книжкову виставку «Конституція – головна книга країни». Центральне місце займає Конституція України, яка складається з преамбули та 15 розділів, що охоплюють 161 статтю. На виставці представлені книги й періодичні видання про історію української Конституції, основні етапи її створення з найдавніших часів до сьогодення, про правові основи держави, та інша документальна й пізнавальна література.

Вітаємо з Днем Конституції України! Бажаємо кожному українцю жити у вільній Україні під мирним небом!

Немає коментарів:

Дописати коментар