19 квітня 2023

«Do you speak English?»: до Міжнародного дня англійської мови

 23 квітня у світі відзначається День англійської мови (English Language Day). Дата святкування обрана на честь дати народження й смерті славетного англійського драматурга, національного символу Англії – Вільяма Шекспіра. Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй 19 лютого 2010 року. Англійська мова входить до трійки найпоширеніших у світі. З її допомогою спілкується третина населення планети, а також це офіційна мова багатьох міжнародних організацій.

Сьогодні знання іноземних мов - це, перш за все, ключ до успіху та нових можливостей. Є така приказка: Person lives as many lives as many languages does he know, що перекладається як «Людина проживає стільки життів, скільки мов вона знає».

До цієї події у читальному залі Юнацької бібліотеки представлена книжково-ілюстративна виставка «Do you speak English?», на якій можна ознайомитися з історією та культурою Великобританії. Виставка знайомить користувачів зі словниками, журналами, та книгами на англійській мові. Це твори відомих англійських письменників: В.Шекспіра, Артура Конан Дойля, Джорджа Байрона та ін., журнали для вивчення англійської мови: Digest, Іноземні мови, Англія та інш. Прикрасою виставки стали англійський алфавіт, Біг Бен і прапор Великобританії.

Корисні інтернет-посилання

BBC Learning English – ресурс для вивчення англійської з рівня lower intermediate (нижче середнього).
Livemocha –соціальна мережа для тих, хто вивчає іноземні мови.

Bussu – на ресурсі велика кількість уроків для запам’ятовування лексики, постановки вимови та інших аспектів вивчення мови.

Engvid – відеоуроки англійської мови.

Exam English – це супер сайт для тих, хто готується до міжнародних мовних іспитів IELTS, TOEFL та іншим.

Loyalbooks – на цьому ресурсі більш 7000 безкоштовних аудіокниг англійською мовою.

Онлайн-словники translate.google.ua; translate.meta.ua; lingvo.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар