21 серпня 2023

12 серпня - Міжнародний день молоді

 Свято Дня молоді запроваджено в Україні у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука за ініціативою молодіжних об'єднань і організацій України. Датою святкування визначено останню неділю червня. Щоб бути ближчими до європейської молоді, українці вирішили у 2022 році змінити дату святкування. Тепер Україна відзначає це свято разом із усім світом - 12 серпня.

В цей день незмінними залишаються веселощі, гарний настрій та дух свободи, притаманний гарячим серцям, осяяним теплим літнім сонцем, сповненим надій, світлих мрій та найкращих сподівань. Це свято перших відкриттів, дерзання, безперервних пошуків, самопізнання та реалізації найсміливіших задумів. Представники сучасної молоді дуже цінують постійний саморозвиток. 

 Від молоді залежить не тільки сьогодення, але й майбутнє. Саме вони відповідають за те, яким буде завтра. Найважливішою цінністю молоді українці вважають свободу, прагнуть до нових знань і готові самі творити зміни.

Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів та нових звершень. Перед молодим поколінням сьогодні відкрито багато можливостей: можна вчитися у різних навчальних закладах, відкривати свою справу, знайомитись з новими країнами. В цей час важливо читати якісну літературу – ті історії, які не тільки розважають, а й навчають, показують справжній дорослий світ без прикрас і в той же час вчать любити і знаходити у всьому гармонію і красу. На сторінках книг вони намагаються знайти споріднені душі й наповнюють своє життя переживаннями та пригодами. Саме тому сучасна підліткова література – це не просто книжки, а твори, в яких підіймаються актуальні, цілком дорослі питання.

Юнацька бібліотека презентує нашим молодим любителям-книголюбам  «Книжкова полиця сучасного підлітка». До уваги користувачів пропонується література, яка буде цікавою сучасній молоді і всім, хто відчуває себе молодим.

 «Книга там, де молодь!

 Молодь там, де книга!»

 Юнацька бібліотека щиро вітає сміливу, творчу,  завзяту молодь із цим чудовим святом та щиро бажає омріяних злетів,  миру, радості, професійного й кар’єрного зростання, втілення сміливих планів та справ!

 Пропонуємо вам завітати до бібліотеки за цікавою книжкою, безкоштовним інтернетом WI-FI та справжньою прохолодою.

Немає коментарів:

Дописати коментар