21 серпня 2023

«Наш прапор, як літо – блакитне небо, золоті ниви»

           23 серпня щорічно відзначається державне свято України – День Державного Прапора України.

Свято засноване у 2004 році згідно з Указом Президента Леоніда Кучми з метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, виховання поваги громадян до державних символів України. У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс до Указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Державний прапор України затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Поєднання цих кольорів на українському прапорі символізує синє безхмарне небо над жовтим колоссям хлібної ниви. Він втілює віковічні прагнення українського народу до миру, праці та краси.

З нагоди Дня Державного Прапора України Юнацька бібліотека презентувала тематичну книжкову виставку під назвою «Наш прапор, як літо – блакитне небо, золоті ниви». На виставці представлена інформація про Україну, ії історію та культуру. Відвідувачі бібліотеки мають можливість ознайомитись з літературою про становлення нашої незалежної держави, народні традиції та обряди , про історію Державного прапора, про те, що він символізує, як впливає на розвиток України, та багато іншої цікавої інформації.

Український прапор  сьогодні не просто символ нашої держави – це уособлення свободи та єдності української нації, це справжній символ боротьби і незламності країни, національної честі та гідності. Під час повномасштабної війни весь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українців. Синьо-жовтий прапор майорить над звільненими від окупантів населеними пунктами. В усьому світі синьо-жовтий колір нашого стяга уособлює сміливість, незалежність, демократичні цінності й найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові. Колір прапора це колір нашої Перемоги, яку у тяжких боях наближають Збройні сили України, усі працівники на фронті і в тилу, наші міжнародні партнери! Перемога неодмінно буде за Україною!

З Днем Державного Прапора України! 




Немає коментарів:

Дописати коментар