21 серпня 2023

Хай святиться ім’я твоє, Україно!

 До Дня Хрещення Київської Русі та Дня Державності України

       28 липня в Україні відзначають День Хрещення Київської Русі-України та День Української Державності.
        Історія розвитку та становлення нашої країни як держави розпочинається саме з Хрещення Володимиром Великим Київської Русі-України. Відтак Святого Володимира вважають покровителем Української Державності та, починаючи з 2022 року, ми відзначаємо свято на честь цієї визначної події.
        Цього року Україна святкуватиме 1035-ту річницю Хрещення Київської Русі, від якої наша країна перейняла культуру, традиції та звичаї. Тому це свято дуже важливе для українського народу, адже його історія починала творитися тисячоліття тому.
        З цієї нагоди бібліотека-філія № 3 підготувала книжково-ілюстративну виставку «Хай святиться ім’я твоє, Україно». Художньо-публіцистична література виставки представлена тематичними розділами: «Хрещення Русі – духовний стержень нашої держави» та «Держави славна назва – Україна». Всі матеріали виставки розкривають історію українського державотворення, яка засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира.

Немає коментарів:

Дописати коментар