01 квітня 2024

«Сміємося разом з Гоголем»

Микола Васильович Гоголь – геніальний письменник, надзвичайно цікава людина, особистість з містичною долею. Його життя багато в чому залишається загадкою й донині. 

Письменник залишив у спадок рідному народові неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. Він став першим українським письменником, визнаним у всьому світі, що подарував  такі безсмертні твори, як «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Вій», «Мертві душі», «Ревізор», «Ніс», «Тарас Бульба» та ін., які перевидаються в багатьох країнах світу, за ними знімаються кінофільми і ставляться спектаклі. Твори Миколи Васильовича хвилюють глибоким психологізмом, енергією духовних цінностей, ідеалами волі, братерства, морального відродження, їх беззаперечно можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури.

Автор надзвичайно актуальний і сьогодні. Його творіння живуть і дивують читача і в наш час, і будуть ще довго надихати на дискусії або просто роздуми про устрій життя, справедливість, про духовні й матеріальні цінності.

З нагоди 215 річниці від дня народження М. В. Гоголя Юнацька бібліотека пропонує переглянути книжкову виставку «Сміємося разом з Гоголем», де представлені документи про життя і творчість Миколи Васильовича та твори письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар