24 квітня 2024

Живе обличчя рідної Землі

«Тепер, коли ми навчились літати в повітрі як птахи,
плавати під водою як риби, нам не вистачає лише
одного: навчитися жити на Землі як люди»
    Б.Шоу 

        Серед багатьох факторів, від яких залежить майбутнє держави є екологічний стан навколишнього середовища. З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною.

         З метою пропагування екологічної культури, захисту навколишнього середовища, усвідомлення важливості екологічних знань у повсякденному житті людини бібліотекарями філії № 3 в понеділок   22 квітня  в Ізмаїльському агротехнічному коледжі було проведено екологічний захід «Живе обличчя рідної Землі». Студенти дізнались рівень впливу природних факторів (води, світла, тепла, температури, ґрунту) на життя всього живого на Землі.

         Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті Чорнобильська трагедія. В історію Чорнобиль увійде як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства техногенних катастроф. Розмова  також йшла про теперішню російсько-українську війну як безпрецедентний випадок заподіяння шкоди українському довкіллю, який не можна порівняти навіть зі шкодою, завданою під час Другої Світової війни.

         Творчо і насичено пройшла інформаційна година. Захід супроводжувався відеороликами та віршами щодо проблем захисту довкілля.

         В інсценуванні вірша «Чорнобиль-трава» прийняли участь вихованці зразкового дитячого музичного театру-мініатюр «Чародії» - Дімоглова Анастасія, Карпач Тетяна, Коваль Дар’я (школа мистецтв ім. С.О. Малаховського, керівник театру Бікбулатова М.Г.)

         Бібліотекарі підготували тематичну виставку «Чи пробачить нам природа».  Вона була представлена підручниками та енциклопедіями з екології та охорони довкілля, Атласом тварин, Червоною книгою України та іншими книгами.

         Природа – це невичерпне джерело краси. Тому за цю красу, за велике щастя жити на Землі ми повинні берегти всю нашу планету, бо вона жива і просить нашої допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар