22 квітня 2024

«Геній століть»

23 квітня виповнюється 460 років від дня народження Вільяма Шекспіра- великого англійського драматурга епохи Відродження, актора та поета. Шекспір визнаний найвідомішим та найвидатнішим англійським драматургом всіх часів, якого вважають одним із символів Англії, і національним поетом. Його твори перекладені багатьма мовами світу і зявляються на театральній сцені частіше, ніж пєси будь-якого іншого драматурга, який коли-небудь жив і творив. Шекспір – автор неперевершених трагедій, комедій і сонетів, якими зачитуються люди вже протягом пяти століть. Найвідоміші твори драматурга «Ромео і Джульєтта», «Гамлет», «Отелло», «Король Лір», «Макбет», «Сон у літню ніч» та інші принесли йому всесвітню славу. Його творчість хвилює своєю досконалістю і людяністю.

Юнацька   бібліотека  підготувала  книжкову  виставку  біографію  «Геній століть» про талановитого письменника світу. На виставці представлені літературно-критичні матеріали, періодичні видання, геніальні твори та цитати Вільяма Шекспіра, які познайомлять читачів з сторінками його життя і творчості.

Вільям Шекспір – одна з найзагадковіших і найбільш геніальних особистостей у світовій літературі й історії. Досі багато фактів його біографії приховані за щільною завісою таємниці

Творчість Вільяма Шекспіра є справжнім надбанням цілого людства. Його невмирущі твори стали неповторним внеском у світову літературу, театральне та кіномистецтво. Тільки геніям притаманне довголіття і молодість. Шекспіра читають і переглядають мільйони і кожного разу відкривають для себе щось нове.

Творчість Вільяма Шекспіра ніколи не вийде з моди, тому що підняті теми любові і ревнощів, дружби і зради, благородства і підлості, влади і смиренності актуальні завжди. Люди змінюються, але їх сутність залишається незмінною і драматургу все ще є, що сказати читачеві. ­­­­


Немає коментарів:

Дописати коментар