19 липня 2024

«Розмірковуючи про Хемінгуея»

З нагоди відзначення 125-річниці від дня народження американського письменника  і журналіста Ернеста Хемінгуея (1899 – 1961) в Юнацькій бібліотеці організована книжкова виставка біографія під назвою «Розмірковуючи про Хемінгуея», на якій представлені геніальні художні твори письменника та критична література про його життя і творчість.

Е. Хемінгуей народився 21 липня 1899 року в містечку Оук-Парк поруч з Чикаго. Його батько був лікарем, а мати займалася вихованням шістьох дітей.

Письменник здобув широку популярність завдяки своїм романам та оповіданням, а також завдяки активному та наповненому пригодами життю. Добровільно пішов на першу світову війну. Хемінгуей був поранений на фронті і одержав італійську військову нагороду. Він зумів побачити нелюдську, жахливу  сутність війни. Це привело його до зневіри моральних цінностей, які нав’язувались суспільству. Ернест Хемінгуей став одним з найталановитіших представників «втраченого покоління». Світове визнання Хемінгуею принесли романи «Фієста» (1926), «Прощавай, зброє!» (1929),  «Мати і не мати» (1937), «По кому дзвонить дзвін» (1940). Найвизначнішим у його творчості вважають оповідання «Старий і море» (1952), за нього письменник отримав Пулітцерівську премію. Цей твір вплинув також на присудження автору Нобелівської премії з літератури. Це одна з найбільш філософських книг автора, що оспівує силу людського характеру і духу – людина не народжується сильною, а робить себе такою.

Твори Ернеста Хемінгуея – мотивація до життя, наповненого сенсом, до гостроти почуттів і емоцій. Незважаючи на складнощі й негаразди, письменник закликає ніколи не здаватися. Хоча сам він не зміг подолати виклики часу, покінчивши життя самогубством. Його роботи викликають захоплення і підштовхують до дій.

Отже, твори Е. Хемінгуея сповнені трагізму, яким переповнюється світ письменника. Однак Хемінгуей не провідник песимізму, а людина, яка досконало відображає реальність.

Е. Хемінгуей написав безліч чудових книг, які вважаються одними з кращих в історії літератури та актуальні і сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар