12 липня 2024

Хай святиться ім’я твоє, Україно

        Цього року  Україна святкуватиме День Української Державності і річницю хрещення Київської Русі 15 липня.

         Він відзначається у День памяті святого рівноапостольного князя Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності. Вважається, що Володимир вирішив хрестити Русь з політичних мотивів, прагнучі цим об’єднати ворогуючі племена і зміцнити владу.

         Для нас цей день фіксує і означає принципове поняття. Це спадкоємність тисячолітньої історії України є соборністю українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці Києва. Свято призначено для розуміння того, що наш народ має багатовіковий досвід у державотворенні, власну культуру та самобутність.

         До цієї події бібліотека-філія № 3 підготували тематичну виставку-перегляд «Хай святиться ім’я твоє, Україно!».  Вона розкриває у представлених підручниках, енциклопедіях, ілюстраціях та періодичних виданнях історію прийняття християнства на території Київської Русі та постать великого князя київського Володимира Святославовича, який завершив об’єднання всіх східнослов’янських земель.

         Окремі монографії та оригінальні видання відтворюють величезний період вітчизняної історії – від зародження державності до сьогодення. Вони допомагають глибше знати історію власної держави, без чого неможливо виховувати нове покоління українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар