07 жовтня 2024

«Люди в білих халатах»

Професія лікаря відноситься до однієї з найдавніших, яка незмінно залишається найбільш благородною, гуманною та милосердною.  

Щорічно в перший понеділок жовтня в багатьох країнах відзначають Міжнародний день лікаря, який вважається днем солідарності і активних дій лікарів всього світу. У 2024 році цей день випадає на 7 жовтня.

 Головна мета лікаря – поліпшення здоров’я і збереження життя людей. Ініціаторами створення цього свята виступили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» (MSF), яка була створена 1971 року. Її співробітники, діючи під егідою ООН, надають медичну допомогу всім, хто її потребує, незалежно від політичної, релігійної або етнічної приналежності у разі стихійних лих, епідемій, збройних конфліктів, а також проводять просвітницьку роботу в боротьбі зі СНІДом і наркоманією. Щорічно близько 700 медичних працівників MSF працюють у гарячих точках світу.

Люди в білих халатах щодня здійснюють подвиг на роботі. Вони лікують тілесні й душевні рани, повертають людям здоровя та життя!

З нагоди Міжнародного дня лікаря Юнацька бібліотека презентує виставку-рекламу під назвою «Люди в білих халатах», яка акцентує увагу на тому, що професія лікаря надзвичайно важлива і необхідна, особливо зараз у непростий воєнний час.

Вітаємо зі святом лікарів усього світу! Спасибі вам за кожне врятоване життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар