03 жовтня 2024

«Вчитель мого життя»

Щорічно у першу неділю жовтня українці вшановують вчителів.  В цьому році День вчителя припадає на 6 жовтня. Дата встановлена «на підтримку ініціативи працівників освіти України» згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року. Це свято людей, які за покликом душі віддають свої знання дітям, навчають і виховують, розвивають у них найкращі риси, допомагають пізнати навколишній світ, плекають у своїх вихованців любов до рідних, близьких, друзів, свого краю та Батьківщини.
Саме від них залежить майбутнє нації. 

Вчитель – це, в першу чергу, приклад для наслідування, наставник, який невтомно передає свої знання, досвід, вміння молодому поколінню, який вірить у своїх учнів та неймовірно радіє їх успіхам. Професія вчителя надзвичайно важлива і поєднує в собі мудрість, креативність, доброту і суворість! Саме вчителі вкладають в кожного учня  частинку своєї душі, терпляче ведуть тебе за руку і допомагають робити перші кроки до знань.

 З нагоди святкування Дня вчителя Юнацька бібліотека підготувала книжкову виставку «Вчитель мого життя», на якій представлені  відомості про основні життєві віхи, наукову і творчу діяльність В. Сухомлинського, А. Макаренка; підручники з педагогіки та публікації з газет та журналів по вихованню.

Шановні вчителі! Щиро вітаємо Вас з прийдешнім професійним святом! Від щирого серця бажаємо Вам добра, здоров’я, щастя, творчих успіхів та професійного зростання!

Немає коментарів:

Дописати коментар