21 лютого 2023

Скарб, який не можна загубити

 Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона – не просто засіб спілкування, а й історія народу, його світогляд. 

         Міжнародний день рідної мови – подія, яку відзначають щороку лютого, починаючи з 2000 року, був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Цей день не лише нагадує про мовне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. 

І сьогодні в нашій країні право говорити українською мовою повинен відстоювати кожен громадянин. Українська мова – це байки Григорія Сковороди, нетлінні вірші великого Кобзаря Тараса Шевченка, щемливі поезії незбагненної Ліни Костенко.  Цей список українських митців можна продовжувати довго. Саме з пошани до рідної мови починається розвиток будь-якої країни, бо мова – один з головних символів народу, його об’єднуюча сила, яка робить нас згуртованими та сильними.

До Дня рідної мови працівники бібліотеки-філії № 3 підготували святкову виставку «Скарб, який не можна загубити», у якій представлені кращі надбання українських літературних митців усіх епох.

           Багатство рідної мови широко відображено як у перлинах народної творчості, так і словниках, творах визначних письменників.

          Виставка представлена такими розділами: «Рідна мова – то мова наших батьків»

та «Мова – скарбниця духовності народу»

З матеріалами виставки можуть ознайомитися всі закохані у рідне слово.

Закінчити хочеться словами видатного українського поета Павла Тичини:

Наша мова калинова

          І ласкава, і медова,

І багата, і не бідна – 

От що мова наша рідна!

Немає коментарів:

Дописати коментар