19 червня 2023

«Хай буде пам'ять незгасима!»

 Щороку 22 червня наш народ вшановує пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. 

Друга світова війна (01.09.1939-02.09.1945) – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі.

Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, про всіх загиблих в боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь, про  тих, хто став жертвою нацизму.

  Сьогодні війна знову прийшла на територію України. На нашу землю падають ракети, а через ворожі обстріли обриваються людські життя. Усе повторюється. Тому ми, як ніколи, гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Українські воїни ведуть боротьбу за кожний сантиметр рідної землі. Ми обов’язково переможемо і все відбудуємо. Однак, завжди будемо пам’ятати всіх тих, у кого війна жорстоко забрала життя.

В Юнацькій біблотеці до цієї події підготовлена книжкова виставка «Хай буде пам'ять незгасима!»  Вона розкриває історичні події Другої світової війни в Україні, а також матеріали про військові дії в сучасній Україні. Героїзм і мужність наших воїнів, волонтерів, всіх українців, які відстоюють незалежність нашої держави.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар