26 червня 2023

«Працівникам морського і річкового флоту-віват!»

    Національне професійне свято День працівників морського і річкового флоту України відзначається в Україні щорічно в першу неділю липня, згідно з Указом Президента України Петра Порошенка № 332/2015 від 12 червня 2015 року. 

     Морський та річковий транспорт - одна з важливих і надійних галузей економіки, і в цьому велика заслуга багатьох поколінь, які присвятили своє життя нелегкій морській праці, назавжди зв’язали свою долю, долю своєї родини з річкою і морем. За статистикою, майже 80% світової торгівлі здійснюється за допомогою понад півтора мільйона спеціалістів морських професій.

      Історія нашого міста та його мешканців нерозривно пов’язана з морською галуззю, з долею моряків, портовиків, судноремонтників, військових моряків і прикордонників.

   Українське Дунайське Пароплавство сьогодні одна з найбільших судноплавних компаній не тільки в Україні, але й у Західній Європі, яка за роки діяльності підтвердила свій авторитет надійного партнера і безсумнівного лідера в наданні транспортних послуг і підтриманні відповідного рівня безпеки перевезень. 

    Сьогодні українській морській галузі доводиться працювати у складних умовах, однак наші працівники справляються зі своєю роботою на відмінно! Морська галузь завжди була і буде невід’ємною складовою економіки, одним з основних джерел наповнення бюджету країни та регіону.  Юнацька бібліотека до Дня працівників морського і річкового флоту підготувала інсталяцію «Працівникам морського і річкового флоту-віват!», на якій представлена інформація про морську галузь нашого регіону, історію УДП, а також форма курсанта Дунайського інституту Національного університету "Одеська морська академія".

     У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх моряків і працівників цієї галузі! Бажаємо всім міцного здоров’я, миру, добра і сім футів під кілем.

Немає коментарів:

Дописати коментар