07 березня 2024

У Шевченковій світлиці

Березень по праву називається Шевченківським, адже протягом місяця весь український народ вшановує пам’ять  генія національної літератури – Тараса Шевченка. В Юнацькій бібліотеці пройшла бібліозустріч «Справжній Шевченко», на якій випускник театрального відділу Школи мистецтв ім. С.Малаховського Якубов Микита(керівник М.Бікбулатова) продекламував вірш Т.Шевченка «За сонцем хмаронька пливе», крім того для читачів бібліотеки була підготовлена виставка біографія «У Шевченковій світлиці».

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.

 Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, тому що для українців всіх наступних поколінь Великий Кобзар став могутнім джерелом національної свідомості, символом України.

Т.Г.Шевченко і сьогодні через 210 років не забутий, його слова та любов до рідної землі, до свого народу спонукає молодих українців вірити у перемогу і щасливе майбутнє своєї країни.

Синам свого народу він передав непорушні заповіти, і серед них перший і останній: «свою Україну любіть, Любіть її … во врем’я люте, в останню тяжку минуту. За неї Господа моліть ».

Немає коментарів:

Дописати коментар