23 лютого 2024

«На порозі війна»

Десять років тому, у лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Так, 20 лютого 2014 року розпочалася російсько - українська війна. Росія готувалася до нападу заздалегідь. Упродовж багатьох років вона здійснювала проти України інформаційну, економічну агресію, вербувала зрадників у різних ешелонах української влади. До 2022 року основні події війни відбувалися на сході нашої країни. Повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості та єдності проти жорстокого ворога, що за чисельністю переважає. РФ розв’язала загарбницьку війну, спрямовану не лише на захоплення території, а й на знищення української державності та нашої національної ідентичності. Держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст і критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак націлені на цивільні об’єкти.

Сьогодні Україна стримує військову агресію завдяки мужності та героїзму наших воїнів, які у важких боях захищають рідну землю. А також завдяки зусиллям на дипломатичному, інформаційному фронтах, масовому волонтерському руху, потужній міжнародній допомозі.

До десятої річниці початку війни Юнацька бібліотека презентувала книжкову виставку-інсталяцію «На порозі війна», яка розповідає про трагічні події сьогодення. Нова воєнна реальність породила феномен нової літератури, що є не тільки рефлексією на ті чи інші події, а й, по суті, щоденниками війни, реалістичними літературними картинами героїчної боротьби українців за свою країну, свою незалежність, свій дім. На виставці представлені довідкові видання з історії України, художні та документальні твори, мемуари та публіцистика, опубліковані протягом 2014 – 2023років. Запрошуємо всіх подивитись книжкову виставку та ознайомитись з цікавою сучасною літературою!

Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить свої кордони. Віримо в Перемогу!  Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар